ZENTA-SZEGED KERÉKPÁRTÚRA

2022. JÚLIUS  22-24.

ZENTA-SZEGED KERÉKPÁRTÚRA

2022. JÚLIUS  22-24.

TÚRALEÍRÁS

INDULÁS: 2022. július 22-én 08.00 ÓRAKOR Szegedről, a Belvárosi híd melletti parkolóból (Torontál tér), visszaérkezés vasárnap az esti órákban. A túra a Dél-Alföldi Kárpát Egyesület tagjai számára szerveződik. Aki még nem tagja az egyesületünknek, a tagsági díj megfizetésével tud a túrán részt venni.

A TÚRA ÚTVONALA: Szeged – Tiszasziget – (Tisza bal partján Bánáti oldal) – Törökkanizsa (pihenő) – Szanád – Csóka – Zenta – (Jobb partján vissza Bácskai oldal)  Felsőhegy – Magyarkanizsa (pihenő)  – Horgos  – Röszke – Szeged. Röszke határátkető Érvényes személyi igazolvány és védettségi igazolvány elegendő a túrához..

SZINTEMELKEDÉS: max. 100 m. Táv: 110 km, a három nap alatt

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű túra, (kezdőknek, akár gyerekes családoknak is ajánlott)

Részletes program

Szállás: A Zentán található Ana Guesthouse 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban, A wifi a szálláshely egész területén ingyenes, kerékpárok tárolására fedett tároló hely biztosított. Síkképernyős TV  a szobákban.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 éjszaka szállásköltség 15.000,- Ft/fő, + 1.000,- Ft/fő a Zentai helyi vezető költsége, mely jelentkezéskor fizetendő, további kiadások, hajókirándulás, belépők, közös vacsora, igény szerint,  reggeli az Evropa pékségben a belvárosban, ahol a helyi specialitás, a burek és egyéb péksütemények között válogathatunk. Három napra étkezésre, költőpénzre és belépőkre max. 15.000,- Ft-nak megfelelő szerb dinár elegendő. Első nap lehet váltani a dinárt, vagy itthon beszerezni.  1 szerb dinar (RSD) kb. 4,- (HUF)itthon, Szerbiában picivel kedvezeőbb szokott lenni.Sok helyen Ft-ban is lehet fizetni.

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2022. július 20.

1. nap – július 22. péntek

Zentára érkezés után egy sörkostolóra megyünk, az ARATOA kézműves termékeit teszteljük,(6 félét) ami nagyon jól fog esni az 50 km-es tekerés után. Érdemes előtte az otthonról hozott elemózsiát elfogyasztani. A sörkostoló: kb.600,- Dinár/fő. Majd a szálláshely elfoglalása következik. Rövid pihenés után  egy  hajós kirándulásra indulunk a Tiszára, ami kb. 1 órás program lesz.  (a program és az ár szervezés alatt van). Igény esetén közös vacsorát szervezünk.

2. nap – július 23. szombat

Reggelizünk a városban egy burekesnél, vagy a szálláshelyen. 09.00 órakor indul a kerékpáros városnézés helyi vezetővel (1000,- Ft/fő) kb. 14.00 ig tart, Zentai csata (1697) emlékműve – Tűzoltólaktanya (népi építészet és a szecesszió ötvözete) – Kis Szent Teréz Emléktemplom – (Zentai csata 300. évfordulója és Kis Szent Teréz halálának 100. évfordulója alkalmából adták át 1996. szept. 11-én).  Du. szabadprogram, strandolás a Tisza-parton, vagy Zenta egyéb nevezetességienk a felkeresése. További  kerékpározásra  van lehetőség, Zentáról  a 20 km-re lévő  Adára tekerni  a Tisza töltésen és vissza Zentára  az országúton.  Igény  szerint közös  vacsora  Zenta egyik étermében pl. a Tisza parton.

3. nap – július 24. vasárnap

Vasárnap reggel 09.00 órakor közösen reggelizünk a helyi burekesnél. 10.00 órakor meglátogatjuk a szecessziós városházát, helyi vezetővel,  felmászunk a 76 méteres toronyba, ahonnan csodás panorámában lesz részünk. Belépő a városházára és a toronyba vezetéssel: kb. 300,- szerb dinár/fő. Lehetőségünk lesz vajdasági kézműves csokoládét kóstolni és vásárolni.

A program után kerékpárra szállunk és a Tisza parton folytatjuk tovább utunkat. Jó idő esetlén strandolási lehetőség a Tisza kijelölt strandján Magyarkanizsán,  ebédelési lehetőség a strandon egy tipikus tiszai halászcsárdában, https://www.strandbekavar.com/etterem.html Ebéd után pihenés, majd kora délután kb. 15.00 órakor visszaindulunk Szegedre.

FONTOS INFORMÁCIÓK

FELSZERELÉS: IDŐJÁRÁSNAK MEGFELELŐ RÉTEGES ÖLTÖZET,  ESŐKABÁT,  ESŐNADRÁG, IVÓVÍZ, FÉL NAPRA ELEGENDŐ HIDEG ÉLELEM, ENERGIA PÓTLÓ CSOKI, VAGY MŰZLI SZELET, AMELYRŐL MINDENKI MAGA GONDOSKODIK. SZERVIZELT KERÉKPÁRRAL VÁRUNK, VILÁGÍTÁS, PÓTBELSŐ SZÜKSÉGES, ALAPFELSZERELÉS, PUMPA, ZÁR stb.

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt! A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A túra minimum 8 jelentkező esetén indul.Értersítjük a jelentkezőket, amikor meg van a 8 jelentkező, a részvételi díjat és a tagsági díjat elég akkor befizetni az egyesület számlájára.

 

JELENTKEZÉS: az egyesület honlapján a túránál, v. Szekeresné Tanács Ilonánál, (Telefonszám: +36-30-9434464) a Dél-Alföldi Kárpát Egyesület titkáránál (e-mail: info@dkarpategyesulet.hu)