aktuális túráink

az egyesület

tagság

 galéria

kapcsolat

TOSZKÁNA ÉS ELBA-SZIGET KERÉKPÁRTÚRA

2022. OKT. 8-15.

TOSZKÁNA ÉS ELBA-SZIGET KERÉKPÁRTÚRA

2022. OKT. 8-15.

TÚRALEÍRÁS

Időpont: 2022. október 8-15. {8 nap/7 éjszaka}

Részvételi díj: 349.500 Ft/fő (15 fő esetén) Fontos! A túra részvételi díját 410 Ft/ 1 EUR árfolyamon, valamint maximum 2,3 EUR/liter gázolaj árral kalkuláltuk. Ha az euró (EUR) vagy az üzemanyag ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.

elba2
elba1
pecsmecsek1
elba4
elba5
elba6

Előző
Következő

RÉSZT VESZEK A TÚRÁN!

Részletes program

A részvételi díj tartalmazza:

 • 7 éjszaka szállás költségét apartmanokban, 2 ágyas szobákban reggelivel
 • az utazás költségét 20 személyes Renault Master busszal Szegedről oda-vissza
 • a kerékpárok szállítását speciális utánfutóval, 16 kerékpárral
 • a kísérőautót és a csomagszállítást azon túra napok alatt, amikor nem térünk vissza a kezdőpontra
 • a komp költségét Piombino-Portoferraio között oda-vissza
 • a túravezetést
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezéseket
 • a biztosítási díjat
 • a belépőket

1. nap –  október 8.

Utazás a Szeged – Nagykanizsa (M7-es) – Suvereto kb. 1.500 km útvonalon autóbusszal.

Indulás Szegedről a kora reggeli órákban. A késő délutáni órákban érkezünk meg Toszkánába a vidéki környezetben lévő szállásra. Négy éjszakát fogunk itt tölteni Borgo al Cielo: https://www.borgoalcielo.it/en Az elhelyezés a 19 fő számára (5 db 1 szobás és 2 db 3 szobás apartman) minden apartmanhoz egy db fürdőszoba tartozik!

2. nap – október 9.

Suvereto – Sasetta – Caneto – Suvereto

55 km (nincs buszkíséret ezen a napon, csillagtúra). Ma Canneto az úticélunk, amelynek óvároskája alig néhány házból és két utcából áll. Gyönyörű toszkán tájon, kanyargós hegyes-völgyes alsórendű utakon fogunk tekerni, az e-bike a barátunk lesz. Ugyanakkor Suvereto és Sasetta között Olaszország egyik legszebb vonalvezetésű útján tekerünk. Több tucat hajtűkanyar és folyamatos lejtő teszi élvezetessé az utazást.

3. nap – október 10.

Suvereto – San Vincenzo – Bolgherii – Suvereto

Táv: 68 km (nincs buszkíséret ezen a napon, csillagtúra). A mai napon a tengerpartra fogunk kilátogatni először. San Vincenzo egy csendes kisváros Olaszország középső részén – Toscana (Toszkána), a Tirrén-tenger partjánál fekszik. Gyönyörű, fenyőerdővel szegélyezett strandok találhatók itt, amelyek kellemes részleges árnyékot, finom, világos homokot, kristálytiszta tengert és kellemes hangulatot biztosítanak a túránkhoz. Bolgherrit nem kell bemutatni az olasz borok rajongóinak. Bolgheri a Maremma borvidék területén fekszik, Firenzétől mintegy 100 kilométerre dél-nyugatra. Bár a városka nyugalma és jó hangulata hívogató, az olyan utazók, akik vevők a jó borokra, kedvelik a szőlőültetvények, a dűlők látványát és hangulatát, nem vetnek meg egy kellemes késő délutáni, információkban gazdag borkóstolást a borász társaságában, azok imádni fogják az olasz presztizsborok hazáját. Ahogy egyre közelebb jutunk a városhoz, úgy lesz egyre nagyobb az előttünk tornyosuló történelmi kastély tornya.

A torony alatt pedig már láthatjuk is a város kapuját. Átlépve rajta, elsőnek a román stílusú Giacomo e Cristoro templomot pillanthatjuk meg, mely része a várost körülölelő kastélynak. A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, sok jó és szezonális ételkülönlegességekkel, egyedi borvacsorákkal csábító éttermeket találunk és persze borbárokat, ahol végig kóstolhatjuk a vidék legjobb vörösborait.

4. nap – október 11.

Suvereto – Massa Maritimma – busz) körtúra (Táv: 35 km)

Reggeli után a busszal Massa Maritimma városkájába utazunk (fél óra, 25 km). Innen kezdjük meg a túrát. Ez a Maremma vidéke. Massa Marittimát nem kell bemutatni. Egy igazi középkori város, szépségével és hírnevével szinte minden más várost elhomályosít a Maremmában. Évszázadokon át a régió gazdagságának központja, és nem csak saját határaival, de Firenzében és Sienában is jelentős hatalommal bír. Mivel olyan közel van Pisához, több turistát vonz, mint a régió többi része együttvéve. a középkori ezüstváros. Massa Marittima a városka, ahol ma is áll a büszke, sienai városfal. Massa Marittim Szent Bernardin szülőhelye. Massa Marittimában van Toszkána egyik legszebb, és legfurcsább katedrálisa.

5. nap – október 12.

Busszal és komppal Elba szigetére utazunk.


Reggeli után buszra szállunk és elindulunk Piombino felé. A táv nem több, mint 25 km a kompig, és a kompunk 10:30-kor indul. Az út kb. 1 óra Portoferraioig, Elba szigetére.

Csodálatos élmény komppal megérkezni a fővárosi Portoferraio öbölbe, ahol sárga emeletes házak futnak a kikötő menti sziklák mentén. Ma is megtekinthető Napóleon egykori lakóhelye és a középkori vár. A kikötő menti sétányon hangulatos éttermek, üzletek, és kávézók sorakoznak. A délután a városnézésé, hiszen, Portoferraio sok emléket őriz a nagy Napóleonról is. Leglátogatottabb emlékhelyei a Palazzina dei Mulini, mely Napoleon hivatalos rezidenciája volt elbai kormányzósága alatt, és a Villa di San Martino – kb. 5 km-re a várostól – , mely a vidéki rezidenciaként szolgált. A Reverenda Misericordia templomban őrzik – sok más emléktárgy mellett – Napóleon híres bronzálarcát is. Ma már nem kerékpározunk, hanem a busszal a szállásra utazunk, amely Porto Azzurroban lesz a Residence reale-ban apartmanokban. https://www.residencereale.com/home A pároknak franciaágyas elhelyezés, a sofőröknek külön ágyas szoba, és a túravezetőnek egyágyas elhelyezést kértünk. A szállás reggelivel lesz itt is. Porto Azurro, ahol a szállásunk lesz festői kis halásztelepülés fő nevezetessége a San Giacomo erőd, de érdemes megnézni a Piazza Matteottit és a kikötőjét is, ahol gyönyörű jachtok ringatóznak a vízen.

6. nap – október 13.

Porto Azzuro – Lacona – Campo nell’Elba – Marciana Marina (busszal vissza) Porto Azzuro kb. 60 km. 

Reggeli után keresztül Laconán keresztül Campo Nell’ Elbaba tekerünk részben a part mentén. A sziget legnagyobb strandjával is büszkélkedhet a hely, a csodálatos Marina di Campóval, ahol számos hotel látja vendégül a nyaralókat. Kedvelt kirándulóhely a Perone hegy – 630 m –, melyről gyönyörűen belátható egész Elba és a Toszkán Szigetvilág. Innen még egészen Marciana Marináig bringázunk, amely nemcsak Elba, de egész Toscana tartomány legkisebb települése mindig is tonhal halászatból élő halászfalu, mely az évek folyamán híres kapitányokat nevelt ki. Kikötője kellemes séták színhelye, de szép, aprókavicsos strandjai is vonzzák a turistákat: Baia della Caletta, La Fenicia, Redinoce. A környékbeli erdők és a hegyvidék kedvelt kirándulóhelyek. Innen busszal térünk vissza a szállásunkra.

7. nap – október 14.

Pihenőnap, vagy fakultatív bringázási lehetőség Elbám A mai nap csak élvezzük a csodálatos sziget hangulatát, a tengert, de ha akarunk, tehetünk egy kb. 35 km-es kört Rio Nell’ Elba, Portoferraio érintésével. 8. nap: (okt. 15.) Utazás haza Szegedre Ma korán kell kelnünk, mert hosszú út vár ránk. A komp 8-kor indul, de 90 perccel előbb már ott kell lenni a behajózáshoz a kikötőben. Kikötés után még kb. 15-16 órás út vár ránk Szegedig, érkezés az éjjeli órákban.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Fontos tudnivalók:

• A programra a biztosítás megkötése erősen javasolt!

• Az utasbiztosítás ára (8 napra, 18-69 éves korig, kerékpár biztosítással):

• Basic típus: 5.665 Ft/fő, Extra típus: 7.585 Ft/fő, Exclusive típus: 10.465 Ft/fő

• Az útlemondási biztosítás ára: 8.700 Ft/fő Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az ajánlat a mai foglaltsági szint alapján készült és nem minősül foglalásnak. Ajánlatunk tájékoztató jellegű, amennyiben felkeltette érdeklődését, kérjük, írásban jelezze felénk foglalási szándékát.

 •  

RÉSZT VESZEK A TÚRÁN!

Főoldal – Dél-Alföldi Kárpát EgyesületTúranaptár | Tag leszek – jelentkezés | Túrára jelentkezés Galéria