XXIX. E.K.E. VÁNDORTÁBOR

TÚRALEÍRÁS

MEGHÍVÓ

Kedves Természetjárók,

Minden mozog, lüktet, átalakul, semmi nem az már, ami néhány évvel ezelőtt volt. Megszokott életünk, hétköznapjaink már a múlté, egy új normalitás vette kezdetét, amelynek jelen pillanatban nem látjuk a végét. Egyedül a természet az, ami örök, amelynek lassú változása emberöltőkön keresztül érezteti hatását. Mi, természetjárók talán jobban érzékeljük, közelebbről érezzük át azokat a folyamatokat, amelyeknek tanúi vagyunk, természetességgel veszünk tudomást a változásokról és mosolyogva fogadjuk el azokat.

Néhányan hallhattátok már a hírt, hogy mi, a Csíkszéki EKE tagjai ebben az évben megrendezzük a XXIX. EKE Vándortábort, az eredeti elképzelések szerint Gyimesfelsőlokon, 2022. augusztus 2–7. között.
Egy közösség akaratának teszünk eleget azzal, hogy 2013 és 2015 után immár harmadik alkalommal vállaljuk e feladatot.

Még nem tudjuk, hogy mibe vágunk bele, hisz sok apróbb és nagyobb részlet nem áll össze még, az árak szárnyalnak, a médiából szinte kizárólag a baljóslatú hírek jutnak el hozzánk. A változásokon át a természetjárók közössége az, amely több világégést is túlélt. Úgy gondolom, hogy ez ezúttal is így lesz. Az, aki heti rendszerességgel feltöltődik a természet közelségében, egy jóval nagyobb pragmatizmussal és megértéssel képes szemlélni a világot. Munkánkkal – amennyire tőlünk telik – vigyázunk arra a közösségre, amely a természetjárás körül kialakult, ápoljuk a régi kapcsolatokat, barátságokat, amelyek szövődtek. Felejtsük el néhány napra a mindennapi gondokat, töltődjünk fel Erdélynek egy távoli sarkában, ahol az élet lüktetése lassúbb, a kultúra élőbb, az ételeknek van ízük, a táj szépsége megmaradt az ottélők gondos munkájának következményeként.

A soron következő nagy találkozásra tehát a Gyimesekbe hívunk. Ajánlatunk a megszokott: túra minden igény számára, gyalogosan, biciklivel, autóbusszal, szekérrel. De legfőképp gyalog, hiszen így van legtöbb időnk magunkba szívni a hely jellegzetességeit, az itteni hegyek virágillatát, az elkápráztató táj szépségeit.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az idei tábor a környezettudatosság jegyében zajlik. Hozzatok magatokkal evőeszközöket, poharakat és a vásárlásaitoknál használjátok azokat. Gondoskodjunk együtt arról, hogy lényegesen kevesebb szemetet termeljünk, ennek okait pont Nektek azt hiszem nem szükséges tovább részletezni.

Nem vagyunk még mindennel kész, de legjobb tudásunk szerint haladunk az augusztus 2-i megnyitó felé, friss információkért kövessétek a www.ekevandortabor.ro honlapot vagy Facebookon az EKE Vándortábor oldalt.
Várunk nagy szeretettel, zászlófelvonással és harangszóval.

Szabó Károly, elnök, EKE Csíkszék

Részletes program

XXIX. EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) Vándortábora

Gyimesfelsőlokon 2022. augusztus 1-7-ig. 6 éjszaka 7 nap

Szeretnéd megismerni és megszeretni Erdélyt? Tarts velünk és tölts el pár napot a Kárpát-medencéből érkező természetjárókkal. Honismereti túrák autóbusszal, különböző nehézségű gyalogtúrák, kerékpártúrák, szekerestúrák, kreatív foglalkozások és sok-sok gyermekprogram között válogathatsz.

45 fős autóbuszunk  augusztus 1-én indul 06.00 órakor Budapestről a Planetárium elől, majd  Szeged érintésével (09.00 Móravárosi Tesco parkoló) történik az utazás Gyimesfelsőlokra. Érkezés az esti  órákban.

Hazautazás Gyimesfelsőlokról augusztus 7-én 08.00 órakor a tábortól, majd a szálláshelyekről.

A sátrakat a táborban, augusztus 1-én este fel lehet verni.

A három túranapra (Sze-Cs-P) eddig 16 különböző programot kínálnak a szervezők.

A tábor hiv. weboldala: www.ekevandortabor.ro Előzetes ON-LINE regisztráció július 1-én indul!

Facebook oldal: EKE Vándortábor

Autóbuszköltség:

45 fős buszban 40 jelentkező esetén: 26.000,- Ft/fő, 45 jelentkező esetén: 23.000,- Ft/fő, 12 éves korig -10 %, egy úti ár: 20.000,-Ft/fő. (40 jelentkező alatt, nem indítjuk el a nagybuszt, akkor a jelentkezők számának megfelelő méretű közlekedési eszközt fogunk biztosítani, egyedi áron.)

Kerékpárszállításra van lehetőség, az utánfutóban. Kérjük jelezd, ha szeretnéd hozni a saját kerékpárodat, ez esetben nem kell bérelned, ha a tábor által szervezett kerékpártúrán veszel részt.

Ha saját autóval utazol, csak szállást is foglalhatsz.

Szállásköltség: (Pisztrángos) 2 ágyasban 37.200,- Ft/fő, 6 éjszaka, 550 m-re a tábortól, közös fürdőszobával, (ORION) 4 ágyás, egy hálós + nappalis apartman 4 főre 35.880,- Ft/fő, 6 éjszakára, 1 km-re a tábortól, (Anna) 1 x 4 fős apartmanban, egy légtér 27.000,- Ft/fő/6 éjszaka, 1 x 6 fős, kéthálós + nappali 32.000,- Ft/fő, a tábortól 2 km-re. Anna: (zárt kerékpártároló van) Minden szállás ellátás nélkül van foglalva.

Az utazást a Dél-Alföldi Kárpát Egyesület szervezi. Az utazást egyesületi tagjaink részére biztosítjuk, akik befizetik az éves tagdíjat. A tábor kedvezményes részvételi díját az egyesület éves tagsági igazolvány (DAKE) felmutatásával veheted majd igénybe. 200,- Lei, helyett csak 100,- Lei-t kell fizetned. Belépési nyilatkozat weboldalunkon http://dkarpategyesulet.hu/ elérhető.

Kérj további információt és jelentkezz az info@dkarpategyesület.hu e-mail címen, vagy hívd telefonon az egyesület titkárát, Szekeresné Tanács Ilonát (+36309434464)

Autóbuszra és a szállásra 2022. július 1-ig várjuk az előjelentkezéseket, ezt követően látjuk, hogy az utazáshoz milyen méretű autóbuszra lesz szükségünk.