ZENTA KÉT KERÉKEN
HÁRSFAVIRÁGZÁSKOR

ZENTA KÉT KERÉKEN
HÁRSFAVIRÁGZÁSKOR

TÚRALEÍRÁS

Időpont: 2021. 06. 4-6.

Indulás: 2021. 06. 04. 8 órakor a Torontál téri (Belvárosi híd mellett) parkolóból.

Jelentkezési határidő: 2021. 06. 01.

Részletes program

INDULÁS: 2021. június 4-én 08.00 ÓRAKOR Szegedről, a Belvárosi híd melletti parkolóból (Torontál tér), vissza érkezés vasárnap az esti órákban. Tiszaszigeti határnyitástől függ az útvonal. Amennyiben nem nyitják meg, Röszkén megyünk át oda és visszaútban is.

A túra a Dél-Alföldi Kárpát Egyesület tagjai számára szerveződik. Aki még nem tagja az egyesületünknek,a tagsági díj megfizetésével tud a túrán részt venni.

A TÚRA ÚTVONALA: Szeged – Tiszasziget (határátkelő) – (Tisza bal partján Bánáti oldal) – Törökkanizsa (pihenő) – Szanád – Csóka – Zenta – (Jobb partján vissza Bácskai oldal)  Felsőhegy – Magyarkanizsa (pihenő)  – Horgos  – Röszke – Szeged. (Röszke határátkelő). Érvényes személyi igazolvány és védettségi igazolvány elegendő a túrához..

SZINTEMELKEDÉS: max. 100 m. Táv: 110 km, a három nap alatt

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű túra, (kezdőknek, akár gyerekes családoknak is ajánlott)

Szállás: A Zentán található Ana Guesthouse 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban, A wifi a szálláshely egész területén ingyenes, kerékpárok tárolására fedett tároló hely biztosított. Síkképernyős TV  a szobákban.  A szálláshelyen közös konyha a vendégek rendelkezésére áll.

1. nap – június 4. péntek

Zentára érkezés után egy sörkostolóra megyünk, a ARATOA kézműves termékeit teszteljük,(6 félét) ami nagyon jól fog esni az 50 km-es tekerés után. Érdemes előtte az otthonról hozott elemózsiát elfogyasztani. A sörkostoló: 500,- Dinár/fő. Majd a szálláshely elfoglalása következik. Rövid pihenés után  egy  hajós kirándulásra indulunk a Tiszára, ami kb. 1 órás program lesz.  (a program szervezés alatt van). Igény esetén közös vacsorát szervezünk.

2. nap – június 5. szombat

Reggelizünk a városban egy burekesnél, vagy a szálláshelyen. 09.00 órakor indul a kerékpáros városnézés helyi vezetővel (500,- Ft/fő) kb. 14.00 ig tart, Zentai csata (1697) emlékműve – Tűzoltólaktanya (népi építészet és a szecesszió ötvözete) – Kis Szent Teréz Emléktemplom – (Zentai csata 300. évfordulója és Kis Szent Teréz halálának 100. évfordulója alkalmából adták át 1996. szept. 11-én).  Du. szabadprogram, strandolás a Tisza-parton, vagy Zenta egyéb nevezetességienk a felkeresése. További  kerékpározásra  van lehetőség, Zentáról  a 20 km-re lévő  Adára tekerni  a Tisza töltésen és vissza Zentára  az országúton.  Igény  szerint közös  vacsora  Zenta egyik étermében pl. a Tisza parton.

3. nap – június 6. vasárnap

Vasárnap reggel 09.00 órakor közösen reggelizünk a helyi burekesnél. 10.00 órakor meglátogatjuk a szecessziós városházát, helyi vezetővel,  felmászunk a 76 méteres toronyba, ahonnan csodás panorámában lesz részünk. Belépő a városházára és a toronyba vezetéssel: kb. 200,- szerb dinár/fő. Lehetőségünk lesz vajdasági kézműves csokoládét kóstolni és vásárolni.

A program után kerékpárra szállunk és a Tisza parton folytatjuk tovább utunkat. Jó idő esetlén strandolási lehetőség a Tisza kijelölt strandján Magyarkanizsán,  ebédelési lehetőség a strandon egy tipikus tiszai halászcsárdában, https://www.strandbekavar.com/etterem.html

Ebéd után pihenés, majd kora délután kb. 15.00 órakor visszaindulunk Szegedre.

FONTOS INFORMÁCIÓK

RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 éjszaka szállásköltség 13.000,- Ft/fő, + 500,- Ft/fő a Zentai helyi vezető költsége, mely jelentkezéskor fizetendő, további kiadások, közös vacsora, igény szerint,  reggeli az Evropa pékségben a belvárosban, ahol a helyi specialitás, a burek és egyéb péksütemények között válogathatunk. Három napra étkezésre, költőpénzre és belépőkre max. 10.000,- Ft-nak megfelelő szerb dinár elegendő. Első nap lehet váltani a dinárt, vagy itthon beszerezni.  1 szerb dinar (RSD) kb. 3,- (HUF)

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2021. június 1.

FELSZERELÉS:

  • IDŐJÁRÁSNAK MEGFELELŐ RÉTEGES ÖLTÖZET
  • ESŐKABÁT, ESŐNADRÁG
  • IVÓVÍZ, FÉL NAPRA ELEGENDŐ HIDEG ÉLELEM
  • ENERGIA PÓTLÓ CSOKI, VAGY MŰZLI SZELET, AMELYRŐL MINDENKI MAGA GONDOSKODIK.
  • SZERVIZELT KERÉKPÁRRAL VÁRUNK
  • VILÁGÍTÁS, PÓTBELSŐ, ALAPFELSZERELÉSPUMPA, ZÁR STB. SZÜKSÉGES.

JELENTKEZÉS: az egyesület honlapján, vagy Szekeresné Tanács Ilonánál, (Telefonszám: +36-30-9434464) a Dél-Alföldi Kárpát Egyesület titkáránál (e-mail: info@dkarpategyesulet.hu)

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A túra minimum 8 jelentkező esetén indul.